Statystyki oficjalne |
2.1.1 Częstotliwość występowania niedożywienia |
|
Statystyki oficjalne |
2.1.2 Częstotliwość występowania umiarkowanego lub dużego braku bezpieczeństwa żywnościowego w populacji, w oparciu o Skalę Bezpieczeństwa Żywnościowego |
|
Statystyki oficjalne |
2.2.1 Częstotliwość występowania zahamowania wzrostu (wzrost w odniesieniu do wieku, odchylenie standardowe mniejsze lub równe minus 2 w odniesieniu do mediany wzrostu wynikającej ze Standardów Wzrostu WHO dla Dzieci) wśród dzieci w wieku poniżej 5 lat |
|
Analiza źródeł |
2.2.2 Częstotliwość występowania niedożywienia - stan odżywiania wśród dzieci poniżej 5 lat (waga w odniesieniu do wzrostu, odchylenie standardowe większe od 2 lub mniejsze lub równe 2 w odniesieniu do mediany wzrostu wynikającej ze Standardów Wzrostu WHO dla Dzieci), wg typu (niedowaga oraz nadwaga) |
|
Analiza źródeł |
2.2.3 Częstość występowania niedokrwistości u kobiet w wieku 15- 49 lat w podziale na kobiety w ciąży i niebędące w ciąży (%) |
|
Analiza źródeł |
2.3.1 Wielkość produkcji na jednostkę pracy wg klas wielkości gospodarstw rolnych/pastwisk/przedsiębiorstw leśnych |
|
Analiza źródeł |
2.3.2 Przeciętny dochód małych producentów żywności, wg płci oraz statusu pochodzenia |
|
Analiza źródeł |
2.4.1 Udział powierzchni użytków rolnych w produktywnym i zrównoważonym rolnictwie |
|
Statystyki oficjalne |
2.5.1 Liczba zasobów genetycznych roślin i zwierząt dla wyżywienia i rolnictwa zabezpieczonych w kolekcjach banków genów |
|
Statystyki oficjalne |
2.5.2 Odsetek ras lokalnych sklasyfikowanych jako zagrożone wyginięciem |
|
Statystyki oficjalne |
2.a.1 Wskaźnik kształtowania się wydatków rządowych w rolnictwie (AOI) |
|
Statystyki oficjalne |
2.a.2 Oficjalna Pomoc Rozwojowa na rzecz sektora rolniczego |
|
Analiza źródeł |
2.b.1 Rolne dotacje eksportowe |
|
Analiza źródeł |
2.c.1 Wskaźnik nieprawidłowości cenowych w zakresie żywności |
|